Nu de heetste zomerdagen voorbij zijn en de meteorologische herfst op de deur klopt, kunnen we langzamerhand gaan denken aan de naderende herfst en winter. De bladeren gaan kleuren, de nachten worden kouder. Voor veel mensen die onlangs een nieuw energiecontract hebben afgesloten of dat binnenkort moeten doen, wordt gevreesd voor het onvermijdelijke aanzetten van de kachel.

Een tandje terug met Apollo-sokken

Dan maar wennen aan een paar minuutjes korter douchen. Je koopt misschien tochtstrips of een gordijn voor de voordeur, en investeert zo in de isolatie van je woning. En de kachel mag standaard een graadje lager. Of zelfs twee! Per graad bespaar je als gezin tenslotte zo’n 6 tot 7% op je gasrekening. Maar als je gewend bent aan een binnentemperatuur in de winter van 20 graden, hoe zorg je dan dat jij en je gezinsleden nog het nog lekker comfortabel hebben als dit 19 of 18 graden is?

Reactie op kou
Op het moment dat de temperatuur in de ruimte waarin jij je bevindt lager wordt, reageert jouw lichaam door zelf minder warmte af te geven. Dit is een normaal proces dat waarborgt dat jouw lijf de belangrijkste organen goed warm kan houden. Bloedvaten vernauwen zich en de bloedstoevoer wordt minder in de uiteindes van het lichaam. Je merkt kou dus het eerst aan je handen, voeten en het puntje van je neus.

Zolang je lekker bezig bent gedurende de dag heb je hier niet zo veel last van, maar zodra je ’s avonds op de bank ploft merk je het al snel. Zélfs de heren, die door hun grotere (warmte producerende) spiermassa, andere vetverdeling en dikkere huid toch langer warm blijven dan de dames.

Als je vervolgens naar bed vertrekt, zul je merken dat het best lastig is om met koude voeten in slaap te vallen. Als je gaat slapen vindt er namelijk een herverdeling van de warmte plaats in je lijf. Je kerntemperatuur daalt iets, terwijl je vingers en tenen juist warmer worden. Als je voeten ijsklompjes zijn, wil dit proces niet zo goed lukken. Gevolg: je ligt nog een tijdje wakker!

Warme sokkenfestijn

Je hoort wel eens zeggen; als je voeten warm zijn, is je lijf warm. Als je de kachel een tandje lager wilt zetten deze winter, is het absoluut de moeite om de investeren in een goed paarthermosokken. Thermosokken verschillen van gewone sokken op een aantal punten; ze zijn dikker, ze zijn gemaakt van garens die bekend staan om hun warmte vasthoudende kwaliteiten (zoals wol) en ze bevatten aan de binnenkant een laagje badstof dat zweet snel afvoert.
Zo blijft de warmte van je voeten daar waar hij hoort; bij je voeten! Thermosokken zijn dun genoeg dat je er lekker mee in je schoenen loopt.

Ben je druk met de klusjes in huis, of zit je lekker een serie te kijken op de bank, dan houden onze wollen anti-slip huissokkenje voeten lekker warm. En je valt iedere nacht heerlijk in slaap met onze specialebedsokken. Deze zijn van super zacht fleece en verkrijgbaar in allerlei hippe printjes! Zo hoef jij je ijskoude voeten niet meer te warmen aan de benen van je partner.

Dus zet maar laag die kachel. Jij komt deze winter lekker warm en comfortabel door met ons uitgebreide assortiment warme sokken voordames,heren en kinderen.